Właściwości Mistify

Mistify – w walce z wolnymi rodnikami, zawiera aż 51% Jagody Acai.

Unikalny zestaw składników Mistify to niezwykle bogate źródło substancji odżywczych (biochemiczna energia życiowa), oraz fizjologicznie zdrowych „wibracji”(bioenergetyczne czynniki systemu informacyjnego). To niezwykłe bogactwo substancji o silnych właściwościach antyoksydacyjnych, które w połączeniu z pozostałymi składnikami preparatu, dostarczają organizmowi skoncentrowaną energię i wszystkie niezbędne substancje odżywcze. W efekcie Mistify stwarza każdej komórce odpowiednie warunki do pracy i regeneracji. Pomaga odzyskać wewnętrzną harmonię i energię do działania. W rezultacie Mistify umożliwia właściwy kontakt pomiędzy poszczególnymi komórkami, jak również z wewnętrznym biochemicznym i bioelektrycznym systemem informacyjnym. Nadzwyczajne właściwości sku Mistify, pochodzą od brazylijskiej Jagody Acai, która jest głównym składnikiem soku.


Nicholas Perricone, najlepiej sprzedający się autor The New Your Times w swojej książce „The Pericone Promise”, określił jagodę Acai mianem „najlepszego super owocu”, który pozwala utrzymać młodość i spowolnić procesy starzenia. Badania z Uniwersytetu Floryda wskazują, że może unicestwić nawet komórki rakowe. Lekarze mówią, że owoc ten posiada 10 razy więcej antyoksydantów niż ciemne winogrona, przez co może podnieść odporność i zdolność samo regeneracyjną organizmu.

Klinicznie udowodniono, że Mistify zmniejsza uszkodzenia powodowane przez wolne rodniki prawie o 43%! Jagoda Acai jest podstawowym środkiem odżywczym, niezbędnym do neutralizacji wolnych rodników. Wolny rodnik – cząsteczka, która w organizmie zachowuje się jak słoń w składzie porcelany – gdzie się nie ruszy, czyni szkody, uszkadza komórki ludzkie, powodując przedwczesne starzenie i wiele chorób cywilizacyjnych . Jej wpływ jest coraz większy ze względu na zwiększające się zanieczyszczenie środowiska i krytyczne wartości promieniowania słonecznego.

Co to jest ORAC?

ORAC (Zdolność Absorpcji Rodników Tlenowych) jest to miara wartości antyoksydacyjnych substancji. Wartości ORAC dla większości owoców i warzyw zostały określone przez standardowe laboratoria i opublikowane w naukowych czasopismach. Badania w The Hean Mayer USDA Human Nurtition Research Center oon Aging na Uniwersytecie Tufts z Bostonu sugerują, że spożycie owoców I warzyw z wysoką wartością ORAC może spowolnić procesy związane ze starzeniem się całego organizmu, szczególnie mózgu, chroni przed uszkodzeniem oksydacyjnym, zapobiega utracie długoterminowej pamięci i zdolności uczenia się w średnim wieku, oraz chroni naczynia krwionośne. Odkryto, że spożywanie dużej ilości żywności z wysokim ORAC podnosi pojemność antyoksydacyjną ludzkiej krwi , osocza i tkanek o 10-25%.

Eksperci sugerują, że należy zwiększyć dzienne spożycie od 3000 do 5000 jednostek ORAC, gdy w rzeczywistości ludzie konsumują średnio mniej niż 1000 wartości ORAC. Normy żywieniowe zalecają konsumentom spożywanie 5 porcji owoców i warzyw dziennie po ok. 200g, co w sumie wynosi max. Tylko 1700 wartości ORAC.

100g soku Mistify = 20 000 ORAC
1 dzienna porcja 60ml = 6000 ORAC

 

Problemem jest to, że większość ludzi nie zjada nawet 1 lub 2 porcji owoców i warzyw dziennie, a co dopiero 5 porcji! Dlaczego? Bądźmy ze sobą uczciwi. Zrobienie zakupów i przygotowanie dla siebie wszystkich owoców i warzyw, których potrzebujemy zajmuje dużo czasu. Nic dziwnego, że tylu ludzi nie próbuje nawet, zadbać o zdrowie swojego serca poprzez jedzenie owoców i warzyw. Jednakże można znacznie poprawić kondycję Twojego systemu sercowo-naczyniowego i ogólnie dobre samopoczucie, jeśli zaczniesz myśleć w wartościach ORAC!

Mistify:

  • Podwyższa odporność organizmu,
  • Wzmacnia system immunologiczny
  • Zwiększa wytrzymałość i witalność, podwyższa
  • poziom energii i libido, zwiększa sprawność fizyczną
  • Hamuje naturalny proces starzenia
  • Zawiera glukozaminę – naturalny budulec konieczny do odbudowy zdrowej chrząstki.


Acai rośnie na terenach najbardziej obfitujących w substancje odżywcze Zawiera najważniejsze składniki potrzebne organizmowi dla achowania zdrowia Chroni cholesterol HDL i redukuje LDL Nie dopuszcza do tworzenia złogów w arteriach, co pozwala uniknąć zachorowań sercowo-naczyniowych

Skład Mistify:

Jagoda – Vaccinium corymbosum jest magazynem przeciwutleniaczy. Pomaga kontrolować poziom cholesterolu, poprawia wzrok i pamięć, może spowolnić występowanie zaburzeń umysłowych, które z wiekiem są coraz bardziej dokuczliwe. Wysoka zawartość przeciwutleniaczy wpływa na zdrowie serca i naczyń krwionośnych.

Borówka czarna – Vaccinium Myrtillus zawiera mieszaninę flawonoidów i antocyjanin bogatych w przeciwutleniacze. Poprawia wzrok, zapobiega powstawaniu wolnych rodników, utrzymuje zdrowy poziom cholesterolu i ma działanie przeciwzapalne. W 100 g wartość ORAC ok. 13427.

Czerwona malina – Rubus Idaeus zawiera białka, tłuszcze, węglowodany, witaminy i minerały, by przeciwdziałać starzeniu się. Bogata w antocyjaniny, jak również kwas elgowy, przywraca zdrowie komórkom. (około 6 058 ORAC).

Lycium – Lycium Fruit Extract – Lycium Barbarom Goji Berry – Wolf Berry jest owocem cenionym w medycynie chińskiej od tysięcy lat. Oczyszcza wątrobę, reguluje pracę żołądka, wzmacnia nerki, poprawia ostrość wzroku, opóźnia procesy starzenia. Współczesne badania udowodniły, że goji przyczynia się do obniżenia ciśnienia krwi. Jest wyśmienitym antyoksydantem. Zawiera 18 rodzajów aminokwasów, w tym 8 egzogennych aminokwasów, m.in. izoleucynę oraz tryptofan. Warto zaznaczyć, że przemiany tryptofanu są źródłem istotnych związków, takich jak serotonina, która m.in. jest niezbędna dla prawidłowego snu, oraz melatonina, która odpowiada za regulację dobowego cyklu snu i czuwania. Goji zawiera 21 minerałów, głównie cynk, żelazo, miedź, wapń, selen, fosfor. Jest bogatym źródłem ß-karotenu, oraz witamin B1, B2, B6, oraz E.

Czerwone winogrono – gatunek winogron Vitis jest źródłem ogromnej ilości przeciwutleniaczy z wysoką zawartością flawonoidów, witaminy C, antocyjanin, polifenoli i potasu. Wspomaga system sercowo-naczyniowy, zdrowie oczu i reguluje poziom cholesterolu. Dodatkowo wykazuje właściwości antywirusowe, wspomaga pracę mózgu, a nawet może ograniczać wzrost komórek nowotworowych.

Zielona Herbata – Camellia sinensis jest potężnym źródłem przeciwutleniaczy i fluorku. Wspomaga system immunologiczny, przywraca zdrowie komórek.

„Niechaj pożywienie będzie lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem” – to są słowa ojca współczesnej medycyny – Hipokratesa. Współczesna świadomość w zakresie odżywiania i dietetyki jest jednak bardzo zubożała, zarówno w świecie medycyny, jak i wśród społeczeństwa. Mimo bardzo zaawansowanego stopnia współczesnej medycyny, nadal pozostajemy bezradni wobec masowo rozwijającej się plagi tzw. „chorób cywilizacyjnych”. Choroby serca i rak to dwa główne powody przedwczesnej śmierci mieszkańców zachodniej cywilizacji. Na trzecim miejscu są zgony z powodu błędów lekarskich i niepożądanych reakcji na leki. Medycyna wciąż jednak obraca się wokół koncepcji „pigułki na wszystko” Może warto w tym miejscu przypomnieć sobie uniwersalną na świecie maksymę „Jesteś tym, co jesz” i uświadomić sobie, że to, co wkładamy do ust ma znaczenie. Pokarm, który spożywamy może stanowić źródło energii i tryskającego zdrowia, albo powoli, ale bezwzględnie działającą truciznę, która prowadzi do destrukcji naszego ciała.

Współczesne problemy związane z odżywianiem są bezpośrednią przyczyną Twojego złego stanu zdrowia, albo Twoich znajomych.
Nowotwór złośliwy – te informacje mogą zmienić Twoje życie! Ważny jest fakt, że tylko 5% do 10% wszystkich nowotworów złośliwych jest uwarunkowanych genetycznie. Zatem co powoduje raka? Obszerna aktualizacja informacji na temat nowotworu złośliwego została ostatnio opublikowana przez Światowy Fundusz Badań nad Nowotworem Złośliwym Amerykańskiego Instytutu ds. Badań nad rakiem. Jest to wyczerpujące, 517 stronicowe sprawozdanie. Ujawnia ono, że 90 do 95% wszystkich nowotworów złośliwych jest wywoływanych przez złe odżywianie, styl życia i środowisko. Oznacza to, że masz o wiele większą kontrolę nad nowotworem złośliwym, niż nowotwór złośliwy nad Tobą! Poprzez zmianę przyzwyczajeń żywieniowych i wybór zdrowego stylu życia możesz znacznie zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Blogger.com
  • Twitter
  • Gadu-Gadu Live
  • Poleć
  • Mój biznes
  • Śledzik

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge