Właściwości chlorofilu

Chlorofil w płynie  – Zielona krew

Chlorofil w płynie jest produktem opartym na opracowaniu Noblistów Richarda Willstatter i Hansa Fisher. Obecnie żyjemy w bardzo zanieczyszczonym środowisku, Znajdujące się w nim substancje chemiczne, jeszcze do niedawna uważane za nieszkodliwe okazały się być bardzo niebezpieczne, często rakotwórcze, uszkadzają system immunologiczny lub negatywnie wpływają na gospodarkę hormonalną.

Coraz częściej mamy do czynienia z substancjami chemicznymi znajdującymi się m.in. w produktach spożywczych, lekarstwach, zanieczyszczonym powietrzu, czy powstających w wyniku różnorodnych procesów przemiany materii.  Według europejskich badań obecnie 18-30 % wszystkich chorób występujących w miejscach pracy jest wywoływanych przez substancje chemiczne. Udowodniono także, że substancje te (niejednokrotnie wykorzystywane w codziennym życiu) są odpowiedzialne za coraz częściej występujące alergie lub nowotwory złośliwe.Chlorofil w płynie oferuje naturalną ochronę przed niekorzystnym działaniem tych substancji.

Najważniejszym składnikiem produktu jest chlorofil – zielony barwnik występujący w większości roślin. Jest jedyną materią w przyrodzie magazynującą światło słoneczne – światło życia dla wszystkich istnień. Co 10 sekund w organizmie umierają miliony komórek, zastępowane są nowymi, które pobierają pożywienie
z dostarczonych produktów. Ubogie w światło pożywienie powołuje do życia komórki, nie mające właściwego poziomu witalności, co w rezultacie wpływa na przyśpieszenie procesu starzenia i zwiększenie zachorowalności. Dlatego tak ważna jest zrównoważona dieta.

Zbyt duże spożywanie mięsa, nabiału, cukru, słodyczy, kawy, coli i innych niezdrowych produktów zakwasza organizm, dając zielone światło wielu chorobom. Aby równowaga kwasowo – zasadowa była zachowana na poziomie 7,35 powinniśmy spożywać artykuły żywnościowe bogate w zasady: warzywa, w pełni dojrzałe owoce, ziemniaki, sałatę liściastą, pędy i kiełki, owoce w łupinach , niegazowaną wodę mineralną,  herbatki ziołowe. Pęd życia często nie pozwala nam na utrzymanie zdrowej diety, dlatego, by zadbać o nasze zdrowie niezbędna jest suplementacja chlorofilem, który zrównoważy naszą zakwaszającą dietę. Naukowcy orzekli, że najbardziej korzystny dla naszego organizmu jest chlorofil w płynie i najłatwiej jest go wprowadzić do codziennej diety.


1 łyżka stołowa chlorofilu (energii światła słonecznego)
= spożyciu 1kg warzyw


1 butelka Phytolife wystarcza na przygotowanie 100 litrów
wody „chlorofilowej

Trzy główne funkcje chlorofilu w płynie:

Oczyszczanie:

  • oczyszcza przewód pokarmowy
  • wspomaga oczyszczanie krwi z toksyn
  • eliminuje bakterie, dezynfekuje i odtruwa organizm

Spożyte pokarmy ulegają w naszym organizmie cyklowi przemian w ciągu jednego dnia. Po tym okresie nasze ciało musi pozbyć się nieprzydatnych pozostałości po przyswojonych składnikach odżywczych. W przeciwnym wypadku zaczną się one gromadzić w jelicie grubym, stając się toksyczne i niebezpieczne dla naszego zdrowia. Chlorofil w płynie usprawnia działanie przewodu pokarmowego i perystaltykę jelit, co sprzyja wydalaniu toksycznych resztek z naszego organizmu. 

Przywracanie równowagi:

  • oczyszcza utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową organizmu,
  • usprawnia jego funkcjonowanie,


Odżywianie:

  • wspomaga regenerację czerwonych krwinek,
  • pobudza proces utleniania i stymuluje regenerację komórek naszego ciała,
  • upiększa skórę, pomaga zachować młodość,
  • skutecznie kontroluje problemy skórne, poprzez eliminację wolnych rodników,
  • skóra staje się gładsza, cera czystsza i wyglądamy młodziej.

 

Zakwaszenie organizmu powoduje chorobę!

W jaki sposób zażywać chlorofil w płynie?

Dodaj 1 łyżkę stołową chlorofilu do szklanki wody, dobrze wymieszaj i pij co najmniej 2-3 razy dziennie. Można też rozpuścić 15 ml chlorofilu w 1-2 litrach wody mineralnej niegazowanej, wody przegotowanej lub przefiltrowanej i pić w ciągu dnia.


Kto powinien pić Chlorofil w płynie?

  • osoby bardzo szczupłe,
  • osoby cierpiące na zatwardzenia,
  • osoby cierpiące na bóle menstruacyjne,
  • osoby często jedzące poza domem,
  • osoby o jasnej karnacji,
  • palacze i osoby często spożywające alkohol,
  • osoby wrażliwe na zimno,
  • osoby o nieprzyjemnym zapachu ciała i nieświeżym oddechu,
  • osoby nie lubiące warzyw,
  • osoby z zaburzeniami wagi,
  • osoby zajęte i zestresowane,
  • osoby które łatwo się męczą,
  • osoby z zaburzeniami wątroby, osoby z zaburzeniami oddechowymi,
  • osoby cierpiące na reumatyzm,
  • osoby z niedokrwistością i anemią,
  • osoby cierpiące na częste bóle gardła,

O właściwościach chlorofilu zawartego w młodym jęczmieniu, z którego produkuje się nasz chlorofil w płynie możecie też poczytać w artykule na portalu Onet. Można korzystać z suszonego jęczmienia, jak podano w artykule, ale moim zdaniem dużo praktyczniejszy w użyciu jest chlorofil w płynie. Artykuł tutaj….

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge